4823 LJ Breda
Nederland
Tel 076-5414360
PoINT Archiver
info@disc-nederland.nl
Qstar Network Migrator
 Snel naar >
DISC BENELUX GREEN IT PRODUKTEN NIEUWS KLANTEN CONTACT

Copyright  2005 -2018 Alle rechten voorbehouden. Zie onze disclaimer  

Enkele voorbeelden waar betrouwbare data opslag een zeer belangrijke rol speelt
Registratie van opslag en kenmerken  chemicaliën, geen tijdverlies en voorkomen van extra schade bij rampen
Gemeentelijke en Overheidsdata zoals WOZ, GBA, leidingen zoals rioolstelsels en kabels en het voldoen aan de archiefwet voor authentieke dataopslag.
Constructie tekeningen, berekeningen video beelden
Medische data zoals X-ray beelden, MRI scans etc.
Digitaal collectie materiaal van Cultureel Erfgoed zoals beeldmaterialen, films etc.
Historische archieven etc
Oude data en/of archief informatie kunnen automatisch worden verplaatst naar een voordeliger opslagplatform. Hierdoor zal er op de dynamische primaire opslaglaag ruimte worden vrijgemaakt.
U kunt hierdooor in de actieve opslaglaag vele terabytes aan opslagruimte vrijmaken wat niet alleen kosten zal besparen aar ook uw backup tijd verlagen.
Neem contact met ons op om zien wat wij voor u kunnen betekenen !
Organisaties  willen graag hun digitale bestanden voor de toekomst veiligstellen. Hiervoor biedt DISC Blu-ray opslag een perfecte oplossing die de digitale moederbestanden veilig en duurzaam opslaat in het DISC Blu-ray systeem. Dit is altijd een efficiënte en kosten besparende oplossing  omdat het systeem schaalbare opslag biedt. Daarbij staan onafhankelijkheid, duurzaamheid en flexibiliteit centraal. Specifiek is de wens voor langdurige opslag van statische data aanwezig.

Duurzame opslag
Wanneer u digitale kopieën het origineel laten vervangen (of extra worden gemaakt en het originele moederbestand wordt fysiek elders bewaard) is duurzame opslag op Blu-ray technologie de perfecte oplossing. Dit geldt uiteraard ook voor reeds bestaande digitale bestanden in uw collectie om het erfgoed voor de toekomst veilig te stellen. Met de opslag op Blu-ray heeft u naast energiezuinige opslag ook authentieke niet verwijderbare dataopslag.

Tevens heeft u de mogelijkheid om de bestanden continue te repliceren op een tweede (eventueel geografisch gescheiden ) locatie en automatisch op te slaan.
Duurzame en energie zuinige opslag
De DISC Blu-ray opslag oplossingen zijn zeer geschikt voor uitermate veilige (True WORM technologie, dus niet te wijzigen) en langdurige opslag. Via het DISC systeem heeft u altijd toegang tot uw data via het netwerk en heeft u hiermee uw “private cloud” tot uw beschikking zonder extra kosten voor tussenliggende organisaties of hosting bedrijven.

Aangezien in de opgeslagen data veel bestanden aanwezig zijn die u zelden zal (laten) raadplegen  is de DISC Blu-ray opslag oplossing ook nog een zeer milieuvriendelijke oplossing omdat het systeem nauwelijks energie verbruikt en warmte afgeeft. Koeling is niet noodzakelijk wat ook bijdraagt aan minder CO2 uitstoot.
Vaak hoor je dat met andere opslagtechnieken de geproduceerde warmte wordt hergebruikt maar als je geen warmte genereert hoef je dit ook niet meer af te voeren!

Er is dus ook sprake van een systeem in “slaapstand” omdat het Blu-ray systeem alleen in actie komt als er data wordt opgevraagd of wordt toegevoegd.
Efficiente data opslag
Minder energieverbruik,goed voor het millieu