Snel naar >
DISC BENELUX GREEN IT PRODUKTEN NIEUWS KLANTEN CONTACT
De optical storage en archiverings oplossingen van DISC Benelux bieden o.a. voor musea, bibliotheken en historische archieven een perfecte oplossing voor de duurzame opslag voor langere tijd om uw digitale erfgoed veilig te stellen. Gezien de zeer lage energiekosten en duurzame materialen een verantwoorde investering.
Musea en historische archieven verlangen lange termijn archivering voor hun collecties welke meestal bestaan uit (hoge resolutie) foto´s, digitaal gescande documenten, video en audio bestanden en informatie van historische momenten.
Komt dit u bekend voor?
Veel musea hebben hun digitale collectie op harddisks (van eigen of externe servers) opgeslagen. Dit is niet heel duurzaam omdat de harddisk(s) de hele dag draaien en energie verbruiken en op termijn kan crashen. De harddisks zullen ook binnen een paar jaar moeten worden vervangen omdat de betrouwbaarheid achteruit gaat. De backup van deze harddisks moet perfect geregeld zijn wat in de praktijk niet altijd zo is. Tevens praten we over vaak statische data die wel bewaard moet blijven maar niet zo vaak wordt geraadpleegd. Beter is om dit op te slaan op Blu-ray storage omdat dit veel duurzamer is, automatische kopieën kan maken en heel energie zuinig is.
Het Blu-ray sysyeem is te koppelen aan uw server en als net als een harddisk te gebruiken.
Uw data is op Blu-ray minimaal 50 jaar houdbaar.
DIGITALE ARCHIVERING VAN CULTUREEL ERFGOED
DISC Benelux heeft in samenwerking met Cit Collections Information Technologie een CHCC , Cultureel Erfgoed Competence Centre.
Hier staat een demo opstelling van een Blu-ray archief oplossing, digitale scanner's, hoge resolutie foto camera voor testen en demonstraties.

Wij nodigen u uit om eens en bezoek te brengen zodat u alle mogelijkheden voor uw situatie eens in de praktijk kunt bekijken !
Cultureel Erfgoed Competence Centre ( CHCC)
Cultureel Erfgoed Competence Centre  CHCC
Rapenburg 8
2311 EV  Leiden
Nederland


DISC Blu-ray storage en archief oplossingen
Demo opstelling