4823 LJ Breda
Nederland
Tel 076-5414360
PoINT Archiver
info@disc-nederland.nl
Qstar Network Migrator
 Snel naar >
DISC BENELUX GREEN IT PRODUKTEN NIEUWS KLANTEN CONTACT

Copyright  2005 -2018 Alle rechten voorbehouden. Zie onze disclaimer  

De aarde krijgt binnenkort weer te maken met een hevige zonnestorm. En dat zal een enorme impact hebben: ICT-systemen vallen mischien uit en heeft gevolgen voor de maatschappij.
De zon ontwaakt uit een sluimer, en in de komende twee jaar verwachten we veel meer zonne-activiteit. Op hetzelfde moment heeft onze technologische maatschappij een grotere gevoeligheid ontwikkeld voor zonnestormen als ooit tevoren”, zegt Richard Fisher van NASA.

Dit probleem is twee jaar geleden al gesignaleerd door de National Academy of Sciences. In het rapport dat toen is uitgebracht stelt deze academie dat mensen in de 21ste eeuw in het dagelijks leven in hoge mate rekenen op high tech systemen. Een flinke zonnestorm kan die systemen uitschakelen, waardoor navigatie uitvalt, het hele vliegverkeer en financiele transacties worden verstoord, en ook je eigen netwerk kan er flink last van hebben.
Al voor de vierde keer wordt er op hoog niveau over dit probleem vergaderd op het Space Weather Enterpise Forum, dus het probleem wordt wel degelijk serieus genomen. Het voorspellen van het ruimteweer staat nog in de kinderschoenen, schrijft Dr. Tony Philips, maar er wordt veel vooruitgang geboekt. De komende zonnestorm wordt in 2015 of 2016 verwacht.

Tegen de Daily Telegraph zegt Richard Fisher dat men weet dat het gaat komen, maar nog niet hoe erg het zal zijn. Wel is het zonneklaar dat de storm grote problemen op gaat leveren. Eerdere grote stormen hebben al voor ravages gezorgd. Zo veroorzaakte een zonnestorm in 1859 kortsluiting in telegraafdraden, waardoor grote branden ontstonden. Het noorderlicht was toen tot in Rome en Hawai te zien. In 2003 was er ook een, maar die was lang niet zo hevig als de storm die nu op til is.
Daarnaast is onze maatschappij nu helemaal afhankelijk van elektrische en elektronische apparatuur. Daarom zullen er gedegen maatregelen genomen moeten worden, die worden vergeleken met de voorbereidingen op de orkaan Katrina. Vergeleken met deze storm was dat maar een kleintje.

Bron: Techworld.nl
DATAVERLIES DOOR GEVOLGEN ZONNESTORM ?
Met een Blu-ray storage systeem is uw data veilig opgeslagen.